Van Borselen Filters
Filtratie in de kaasindustrie
Bij het maken van kaas is filtratie onmisbaar. Denk aan het helder houden van wei, het beschermen van zuursel tegen besmetting of het zuiveren van proceslucht en water. Elk onderdeel vraagt om een passende filteroplossing die betrouwbaar en eenvoudig te integreren is in je proces.
Van zuursel tot pekel – een helder overzicht van alle kritische filtratiestappen.

Welke soorten kaasfiltratie zijn er?
-
Wei-filtratie Verwijdert ongewenste deeltjes uit wei en maakt hergebruik of verdere verwerking mogelijk.
-
Filtratie voor zuursel Filtratie beschermt zuursel tegen bacteriofagen.
-
Filtratie van proceslucht Verwijdert bacteriën en deeltjes uit lucht die in contact komt met product of verpakkingsruimte.
-
Deelstroom filters voor zoutbaden Deelstroomfiltratie van zoutbaden verwijdert deeltjes kaas en andere vervuilingen.
Zeefmachines & zeefdekken
Wei-filtratie
Bij wei-filtratie worden de vaste wrongeldeeltjes gescheiden van de vloeibare wei. Wrongel bestaat uit eiwitten die verder verwerkt worden tot kaas. De overgebleven wei bevat water, lactose en mineralen en kan verder worden benut in voedingsmiddelen of diervoeder. Een goede filtratie zorgt voor een efficiënte scheiding en een hogere opbrengst.
Producten voor wei-filtratie
Filterkaarsen & filterhuizen
Filtratie voor zuursel
Voor de steriele filtratie van (zuursel)lucht en gassen biedt Van Borselen Filters twee effectieve combinaties:
-
BorsoAir-PSRF + BorsoComp filterhuis
Steriele dieptefilter met borosilicaatvezels (0.2 μm, 99.99998% efficiëntie). Ideaal voor lucht- en zuurseltoepassingen. Ook geschikt voor hoge temperaturen. -
BorsoPTFE-M + BorsoComp filterhuis
Hydrofobe PTFE-membraanfilter voor steriele filtratie van vochtige lucht of gassen.
Producten voor filtratie voor zuursel
Producten voor filtratie proceslucht

Meer weten?
Kom in contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Vul hieronder uw gegevens in, en ons team neemt snel contact met u op. Wij helpen u graag verder!